Közélet

Török Gábor mégsem indul a választáson

Török Gábor bejelentette: nem indul el a veszprémi időközi választáson. "Simicska Lajos indulási szándékának váratlan bejelentésével számomra világossá vált, hogy ez a kampány nem Veszprémről, nem az itt élőkről, de még csak nem is a kormány és az ellenzék átlátható, kívülről is megítélhető viszonyáról szól majd" - írta Török a Facebookon. Szerinte ugyanis most már látszik, hogy "közvetve vagy közvetlenül egy olyan mérkőzés színtere lehet ez a választás, amelynek a részleteiről a nyilvánosság szinte semmit sem tud, ugyanakkor a tétje - hatalmi szempontból - mindennél jelentősebb." Ő pedig ebben a küzdelemben még statisztaként sem kíván szereplővé válni - írta.

"Ha az elején gondolatkísérletnek is tűnt, nem vicc vagy médiahekk volt: tényleg komolyan foglalkoztam az indulás gondolatával" - írta a politológus.

Török Gábor múlt héten még arról írt: ha elegen lájkolják a Facebookon, függetlenként elindul a veszprémi időközi választáson. A bejelentés nagyobb visszhangot kapott, mint amekkorára számítani lehetett: lassan húszezerhez közeledik a lájkok száma, de a politika is felfigyelt rá, a Jobbik tegnap bejelentette, hogy nem indít ellene senkit.

A veszprémi választásnak - amelyet a Brüsszelbe távozott Navracsics Tibor megüresedett parlamenti helyéért írnak ki - azért különösen nagy a jelentősége, mert ha nem a Fidesz nyer, oda a kétharmados többség. Arról továbbra sincs biztos információ, hogy Simicska Lajos elindulna-e Veszprémben.

Veszprém választás Török Gábor
Kapcsolódó cikkek