Közélet

Gyurcsány: ezt a legszebb álmomban sem gondoltam volna

Az előre hozott választás nem ígéret, hanem politikai cél; mindez a kormánytöbbségen múlik, csak békés, nyugodt módon szabad kormányt váltatni - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a DK újraválasztott elnöke, Gyurcsány Ferenc.

Az ország stabilitása, nyugalma sokkal fontosabb, mint a mi politikai szimpátiánk, ugyanakkor az előre hozott választás célja felhívás az ellenzéki pártok részére is: "Gyorsítsák fel azt a folyamatot, hogy programmal, vezetővel, szervezettel rendelkezzenek, ne úgy gondolják, hogy ’18-ig ráérnek, hanem iparkodjanak. Mi is iparkodunk. A DK-nak az a célja, hogy 2016-ra kormányzóképes pártnak mutassa magát" - vázolta Gyurcsány Ferenc.

Hozzátette: úgy látja, a jelenlegi kormány "mindennap árt az országnak", ezért "nem kell elfogadni automatikusan, hogy kitöltse a négyéves mandátumát".

A DK elnöke beszélt arról is: azt hitte, hogy az újabb kétharmad nyugodt, kiszámítható kormányzást hoz, "ehhez képest elveszítettek csaknem 1 millió szavazót, iszonyatos feszültségek mutatják meg magukat a kormánypárton belül, tegnap pedig veszítettek egy akkorát, amit én egyébként a legszebb álmaimban sem gondoltam" – utalt a veszprémi választásra Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Veszprém Kész Zoltán választás
Kapcsolódó cikkek