A második mandátumért induló hivatalban lévő elnök, Bronislaw Komorowski, aki a kormányzó jobbközép liberális Polgári Platform (PO) támogatását élvezi, a felmérés szerint 40 százalékos népszerűséggel rendelkezik, míg Andrzej Duda 44 százalékon áll.
   
A megkérdezettek 16 százaléka még nem tudja, hogy melyikükre szavazzon.

A vasárnapi első forduló nyertese Duda lett, aki a voksok 34,8 százalékára tett szert, míg Komorowski a szavazatok 33,8 százalékát kapta. Meglepően jó eredményt, 20,8 százalékot ért el a harmadik helyen végzett jelölt, a független Pawel Kukiz, aki az elemzők szerint a protesztszavazatokat gyűjtötte be.
   
A második fordulót május 24-én tartják. Lengyelországban javában zajlik az ezt megelőző választási kampány. A jelöltek közvetlen kampányt folytatnak, a terepen igyekeznek meggyőzni a választókat. Duda ügyesen használja az internet, az új média lehetőségeit is. Mivel az első fordulóban alacsony volt a részvételi arány, mindketten a határozatlan szavazókat próbálják megnyerni. Emellett Kukiz szavazóinak voksaiért küzdenek. A hivatalban lévő elnök kezdeményezése, az egymandátumos választókerületeknek a választási rendszerbe való beemelése éppen Kukiz fő követelését valósítaná meg.