Közélet

Nincs új büntetőeljárás a nokiás dobozok ügyében

Nem kezdeményezett és az elsőfokú ítélethirdetésig nem is kezdeményez semmilyen új büntetőeljárást a bíróság a BKV-perrel, így annak a nokiás dobozos vádpontjával kapcsolatban sem – közölte a Magyar Nemzettel Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője. A Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és 14 társa ellen több mint három éve zajló korrupciós büntetőperrel kapcsolatban megerősítette: az eljárás szeptemberben perbeszédekkel folytatódik, és várhatóan 2015 végén megszülethet az elsőfokú ítélet.

A negyedrendű vádlott márciusban, amikor az egyik tárgyaláson szembesítették Hagyó Miklóssal, megerősítette, nem tartja fenn a terhelő vallomásokat.

– Azokat azért tettem, hogy ne tartóztassanak le, mint a többieket – indokolta ezt a lépését, majd elnézést kért Hagyó Miklóstól.

Kádár András, Hagyó védője szerint furcsa jogi helyzet alakult ki, hiszen az ügyészség nemrég azt közölte: megszüntették a nyomozást a nokiás dobozos történet eredete ügyében is.

– A sajtóban a félreérthető döntést azzal indokolták, hogy nem tudják bizonyítani, honnan, kitől is kaphatta Balogh Zsolt az azóta visszavont vallomásokban emlegetett 15 millió forintos kenőpénzt – hangsúlyozta a védő.

Hagyó Miklós nokiás doboz
Kapcsolódó cikkek