Közélet

Liga: jogszerű a szakszervezet gazdálkodása

A Liga Szakszervezetek elnöksége visszautasította a gazdálkodását illető vádakat, és hétfői, az MTI-nek eljuttatott közleményében leszögezte, hogy a szakszervezet a mindenkori jogszabályok figyelembevételével gazdálkodik.

A közlemény szerint a Liga ellenőrző testületei és a projekteket ellenőrző külső szervezetek a gazdálkodás rendszeres ellenőrzése során "nem állapítottak meg olyan hiányosságokat, amelyek alátámasztanák az állításokat".

Hangsúlyozták: a Liga együttműködik bármely eljáró hatósággal és az ellenőrzést végző egyéb szervekkel a megfogalmazott vádak nyomán kezdeményezett eljárásokban. A szakszervezet a vizsgálatok befejezését követően tájékoztatni fogja a közvéleményt - írták.

A Magyar Hírlap augusztus 11-i számában írta, hogy költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyészség a Liga Szakszervezetek TÁMOP által finanszírozott projektjeinek működésével kapcsolatban. Az eljárással az adóhivatal Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságát bízták meg - közölte a napilap arra az ügyészség által írt levélre hivatkozva, amelyet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás ismertetett.

A lap felidézte: a VDSZSZ májusi küldöttgyűlésén nem választották újra elnökké a Liga-vezér Gaskó Istvánt. Az átmenetileg az elnöki jogköröket gyakorló Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök a birtokába került dokumentumokkal az ügyészséghez fordult, a VDSZSZ Szolidaritásnak más szervezetekkel, így a Liga-konföderációval való "szövevényes kapcsolatai" kivizsgálását kérve.

liga szakszervezetek
Kapcsolódó cikkek