Közélet

Tucatnyi oktató búcsút int a BKF-nek?

Az Index információi szerint több, egyes hírek szerint közel 40 tanár mondott fel a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, miután úgy gondolják, komoly hiányosságok akadályozzák az oktatást az intézményben. Lemondott posztjáról Szabó Gábor operatőr, a kameraman BA és operatőr művész MA vezetője, ezt a BKF már a Facebookon is megerősítette, helyette Liszkai Tamás lesz a megbízott szakvezető.

„Úgy ítéljük meg, hogy a feltételek továbbra sem adottak ahhoz, hogy a szeptemberben induló félévben olyan színvonalon tudjunk oktatni, amely a szak akkreditációja, valamint a saját szakmai mércénk szerint elvárható lenne. Ezért akármennyire nehéz is számunkra ezt a döntést meghozni, nem kívánunk tovább tanítani a BKF-en.

Mivel tanítványainkat nem szeretnénk magukra hagyni, ezért felajánljuk számukra a személyes konzultáció lehetőségét az iskolai kereteken kívül" - írta Szabó Gábor operatőr egy levelében, állásfoglalásához további 15 tanár csatlakozott - a cikk teljes egészében az Index oldalán olvasható.

BKF
Kapcsolódó cikkek