BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Digitális lesz a kis népszámlálás

Idén a teljes felmérés elektronikusan fog történni, interneten elérhető lesz az önkitöltő felület, a kérdezőbiztosok tabletet vagy notebookot használnak feladathoz.

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a T-Systems Magyarország végzi az idén esedékes kis népszámlálás informatikai támogatását.
 
A kis népszámlálást a tízévenkénti országos összeírás félidejében végzi a KSH, félmillió háztartásra kiterjedően. Az adatszolgáltatók nemcsak lakás és személyi kérdőíveket töltenek ki, hanem kiegészítő adatfelvételben is részt vesznek, melyek többek közt az egészségügyi állapotra, jólétre vonatkoznak.

Idén a teljes felmérés elektronikusan fog történni, interneten elérhető lesz az önkitöltő felület, a kérdezőbiztosok tabletet vagy notebookot használnak feladathoz. A T-Systems Magyarország az összeíró, monitoring, kódoló, szakértői javító és kérdőív szerkesztő modulok teljes körű fejlesztésen túl a rendszer hátterét jelentő infrastruktúrát is biztosítja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.