Közélet

Magyar pénzmosásgyanút vizsgál az uruguayi kormány is

Az uruguayi kormány magyar üzletemberek titokzatos montevideói ingatlanüzleteiről értesült, és hamarosan döntés születhet a következő lépésről.

Az uruguayi kormány értesült a Fidesz-közeli magyar üzletemberek titokzatos montevideói ingatlanüzleteiről, és hamarosan döntés születhet a következő lépésről – idézte az Átlátszó.hu a La Diaria uruguayi politikai napilapot.

Az újság részletes cikkben ismertette az Átlátszó múlt heti tényfeltáró cikkét arról, hogy a Simicska Lajos érdekeltségében álló Közgép vezérigazgatója és más politikaközeli magyar befektetők luxusingatlanokat vásároltak az uruguayi fővárosban az elmúlt években.

Az Átlátszó a múlt héten írta meg: a Közgépet vezető Németh Miklós, illetve több Fidesz-közeli ügyvéd Montevideo legelegánsabb városrészeiben szereztek be luxusingatlanokat az elmúlt években, összehangolt tevékenységüket egy olyan helyi könyvelőiroda segítette, amelyik a Panama-botrányban is érintett.

A La Diaria saját információként tudatta, hogy az uruguayi kormány képben van a történteket illetően, és „a következő órákban elemzik, hogy milyen lépeseket tegyenek a vádakkal kapcsolatban”.

pénzmosás uruguay korrupció
Kapcsolódó cikkek