Közélet

Deutsch Tamás és Kovács Kokó István is esélyes a MOB-elnöki posztjára?

Meg vannak számlálva Borkai Zsolt napjai a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki pozíciójában - írta a Népszava, amely a lehetséges utódok között említette Schmitt Pált, Deutsch Tamást és Kovács Kokó Istvánt is.

A Népszava szerint nem most merült fel Borkai leváltása, a sportvezetőtől már három éve szeretnének megszabadulni, de az a gond, nem tudják, kivel lehetne pótolni. Schmitt Pál a plágiumügye miatt sok kormánytag számára nem vállalható.

A lap szerint az egyik esélyes lehet Deutsch Tamás is, aki a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnökeként és az MTK elnökeként ismeri a magyar sportot, idegen nyelveket is beszél. A lap szerint Deutsch informális megbeszéléseken azt mondta, magától nem jelentkezik, de ha felkérik, nem mond nemet a MOB elnöki tisztségére.

Felmerült Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó neve is, aki sosem tagadta, szívesen állna az olimpiai mozgalom élén. Kritikusai szerint azonban túl sokat szerepelt a sajtóban, elcelebesedett, ami egy ilyen komoly pozíció betöltésénél nem előny. A háttéregyeztetések során egyre gyakrabban kerül elő Gyulay Zsolt, a Hungaroring ZRt. vezérigazgatója lehetséges elnökjelöltként - írja a Népszava.

MOB Schmitt Pál Deutsch Tamás kovács kokó istván Magyar Olimpiai Bizottság
Kapcsolódó cikkek