Közélet

Kínos helyzetbe került a budapesti vizes vb

Egy időben tartják a vizes világbajnokságot és a Forma-1 Magyar Nagydíját, elfogyhatnak a szállodai szobák a fővárosban.

Üti egymást 2017 két nagy magyarországi sporteseménye. Szerdán jelentették be, hogy a ­2017-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéje jú­lius 21. és 23. között lesz, épp a Budapesten és Balatonfüreden július 14. és 30. között sorra kerülő vizes vb alatt.

A Blikk úgy tudja: az F1 megszerezte a vizes vb szervezői­nek orra elől a legdrágább és legszebb kilátással rendelkező luxuslakosztályokat a fővárosban. A lap úgy értesült, hogy a Magyar Úszószövetségnek is voltak foglalásai, de sokat várt a véglegesítéssel, most pedig nem tudni, hol találnak megfelelő mennyiségű és minőségű lakosztályt a luxushoz szokott nemzetközi vezetőknek.

A lap információi szerint a vizes vb szervezői már a tavasszal jelezték, hogy problémák lesznek a szállásokkal. Kormányzati szinten zajlott az egyeztetés, próbálták elérni, hogy a jövő évi Magyar Nagydíj augusztus első hétvégéjén legyen. Bernie Ecclestone korábban üzent, eleget tesz a kérésnek, de ez mégsem következett be.

A Forma–1-es hétvégék alatt általában a Kempinski és a Four Seasons, de a többi Duna-parti hotel is a sportági vezetők és gazdagabb külföldi szurkolók kedvelt szállása, ez valószínűleg most is így lesz. Az úszószövetség a Danubius Hotelsszel áll szorosabb együttműködésben, ez a lánc lehet az egyik biztos pont, ám ez aligha tudja kiszolgálni egy világbajnokság igényeit.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek