Közélet

Terrorgyanú miatt körözött szaúdi milliárdos lesz Orbán új szomszédja?

Rejtélyes szaúdi befektető vette meg az Orbán Viktoré melletti házat - írja a Magyar Narancs. A lap szerint egy olyan milliárdoshoz köthető az üzlet, akit korábban még az FBI is körözött.

Az FBI körözési listáján szereplő és az amerikai szenátus szerint terrorszervezeteket szponzoráló szaúdi milliárdos lett Orbán Viktor szomszédja - állítja a Magyar Narancs.

A lap holnapi számában mutatja be a helyzetet egy bővebb riportban, most ízelítőül annyit megírtak: a házat a Pharaon-Delta Kft. vette meg. Ennek a tulajdonosa Ammar M. Abu Namous, aki Ghaith Pharaon ügyvédjeként annak összes magyarországi cégét vezeti és – papíron – birtokolja.

Pharaon a kormánnyal is üzletel, a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal közös élelmiszer-nagykereskedelemre szakosodott cége van, az Index pedig korábban arról írt, hogy Orbán Viktor vejéhez köthető üzleti köröktől vett luxusingatlanokat. A korábban Pharaon érdekeltségébe tartozó Bank of Credit and Commerce International (BCCI) pénzintézetet az Egyesült Államok szenátusának vizsgálóbizottsága 1992-ben megvádolta, a vádpontok közt szerepelt csalás, pénzmosás, vesztegetés, fegyverkereskedelem, terrorizmus támogatása, nukleáris technológiával való kereskedés, valamint prostitúció és illegális bevándorlás elősegítése is.

Orbán Viktor szomszéd FBI
Kapcsolódó cikkek