Közélet

Lehet bizonyíték arra, hogy mi okozta a magyar busztragédiát

Tegnap nem állt szóba a magyar médiával Girolamo Lacquaniti parancsnok, a nyomozással megbízott olasz rendőri egység vezetője, csak a helyi újságírókat tájékoztatta arról, hol tart a nyomozás. Hétfőn viszont adott interjút az Origónak annál a hotelnél, ahol most a halálos áldozatok szülei laknak, a könnyebben sérült diákok már tegnap elindultak haza a családjukkal - írja hétfői cikkében az origo.hu.

Girolamo Lacquaniti, mint az origo.hu írja, vonakodva állt kötélnek, de végül azt mondta, megérti, hogy szeretnénk minél hamarabb megtudni, mi történt szombaton hajnalban a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjaival és az őket kísérő tanárokkal. Megismételte azt, amit tegnap az olasz újságíróknak elmondott: történhetett a busszal is valami, de lehetett emberi mulasztás is, és az sem kizárható, hogy elaludt a sofőr.

Egyelőre nincsenek komolyabb műszaki problémára, például motorhibára utaló jelek, de arra sem, hogy emberi mulasztás történt volna, vagy arra, hogy a buszsofőr elaludt, esetleg történt vele valami. Még dolgozunk rajta, még nem mondhatom azt, hogy valamelyiket kizárhatjuk” – mondja.

Az viszont tény, hogy nincsenek féknyomok, ez szerinte nagyon fontos, mert sok mindenre utalhat ennek a hiánya. "Egyelőre a szakértői véleményekre várunk, mert pontos és biztos választ szeretnénk önöknek adni, semmiképpen sem találgatnék arról, melyiknek van nagyobb valószínűsége.” – tájékoztatta az origo.hu-t az olasz parancsnok.

Girolamo Lacquaniti busztragédia ok nyomozás
Kapcsolódó cikkek