Közélet

Marad a Gazdaságtudományi kar a BME-n

A Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Szenátusa nyolc karral képzeli el az intézmény egységét és döntésével lezártnak tekinti a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (GTK) kiválásával kapcsolatos ügyet - írja az Origo.

A BME legfőbb döntéshozó szerve december 19-i ülésén 26 igen, 1 nem, 0 tartózkodás mellett, 96 százalékos arányban kinyilvánította, hogy a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kart a BME szerves és lényeges részének tekinti, ezért továbbra is törekszik az Egyetem integritásának megőrzésére, és ehhez kéri a fenntartó támogatását.

A BME legfőbb döntéshozó szerve 22 igen, 2 nem, 2 tartózkodás mellett 84,6 százalékos arányban nyilvánította ki egyetértését a dokumentumban foglaltakkal. A Szenátus ismét megerősítette, hogy a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kart a BME szerves és lényeges részének tekinti, és változatlanul törekszik az Egyetem integritásának megőrzésére, amelyhez kéri a fenntartó támogatását. A BME vezetői ismét leszögezték, hogy a BME nyolc egyenrangú, és egyforma jogokkal és kötelességekkel rendelkező karból áll - olvasható az Origón.

BME Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem
Kapcsolódó cikkek