Közélet

Kósa szerint át kell írni a lex Heinekent

A Fidesz frakcióvezetője szerint több helyen módosításra szorul az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatának tilalmáról szóló törvényjavaslat, amelyet hétfőn kezdett tárgyalni a parlament.

Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre közölte, a képviselőcsoportban nem született olyan döntés - a sajtóhírekkel ellenkezőleg -, hogy "ejtenék" a javaslatot. Azt azonban megerősítette, hogy a szövegről vita van a Fideszben.

Szerinte olyan módosításokra van szükség, amelyek kiküszöbölik az előterjesztéssel kapcsolatban felmerülő esetleges veszélyeket, jelen formájában ugyanis a javaslat számos olyan problémát nem old meg, amit pedig meg kellene.

A frakcióvezető azt is mondta, hogy nem akarnak olyan szabályozást hozni, amely Magyarországot komoly pénzbüntetéssel járó perekkel fenyegeti, ahogyan olyat sem, amely "Btk.-s alakzattal" fenyegeti azokat a kereskedőket, akik ilyen márkákat forgalmaznak. Mint azt megírtuk, ezzel szemben az előterjesztés után a söripar és a közvélemény a Heineken és az Igazi Csíki Sör erdélyi vitájának újabb fejezeteként értelmezte a lépést. (A Heineken az egyik erdélyi sörmárka, a Csíki Sör miatti peres ügy miatt került az érdeklődés középpontjába.)

 

csíki sőr szabályozás önkényuralmi jelképek kereskedelem lex heineken kiskereskedelem
Kapcsolódó cikkek