Közélet

Manchesteri támadás: újabb két ember őrizetben

Újabb két embert tartóztattak le a hétfőn Manchesterben történt terrortámadással összefüggésben – jelentette be a brit nagyváros rendőrsége.

Újabb két embert tartóztattak le Manchesterben, ezzel tizenegyre nőtt azon őrizetbe vett személyek száma, akik összefüggésbe hozhatók a hétfői támadással - jelentette be a brit nagyváros rendőrsége szombat reggel. Mint azt a rendőrség Twitter-üzeneteiben közölte: a város Cheetam Hill és Longsight nevű városrészeiben történtek a rendőrségi akciók.

Ahogyan az ismert, pokolgépes merénylet történt hétfő éjjel az észak-angliai Manchester legnagyobb rendezvényközpontjában, a Manchester Arenában. A kedd esti adatok szerint a támadásban, amelyet valószínűleg egy öngyilkos merénylő követett el. A támadásban összesen 22-en vesztették életüket (többségükben fiatalok), és több mint 100-an megsérültek.

A manchesteri rendőrfőkapitány később úgy nyilatkozott, „hálózat” állhatott az öngyilkos robbantásos merénylet elkövetője mögött. Ian Hopkins szerda délutáni sajtótájékoztatóján elmondta azt is, hogy a terrorcselekmény 22 halálos áldozatának egyike egy rendőrnő.

rendőrség támadás terror
Kapcsolódó cikkek