Közélet

Maradhat a dugó a Róbert Károly körúton

A napokban adták át a nyolc hónapig óriási dugókat okozó Róbert Károly körutat. Az ATV egyik munkatársának azonban feltűnt, hogy egy kétszáz méteres részt kihagytak a felújításból.

A válasz – a lap szerint – logikusnak tűnik, ugyanakkor lehangoló is egyben. A nyolc hónapig tartó, 1,35 milliárd forintos költségű felújítás során „az áthaladó közúti, közösségi közlekedési és gyalogos forgalom folyamatos biztosításával a vállalt határidőre elkészült a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti két és fél kilométeres szakaszának teljes rekonstrukciója” – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ oldalán.

A lap azt írja, meglepő ugyanakkor, hogy a „teljes” szakaszból kimaradt egy nagyjából kétszáz méteres rész: a Róbert Károly körút-Váci út kereszteződése illetve a csomópontba bevezető és onnan kivezető, nagyjából 100-100 méteres útszakasz.

https://www.youtube.com/watch?v=luJek7OlQUw

Az ATV megpróbált utána járni a Budapesti Közlekedési Központnál, hogy mégis mi az oka ennek, az alábbi választ kapták: a kérdéses útszakasz rekonstrukciója az M3-as metró felújítása után történik majd meg, mivel a szükséges metrópótlás idején a pótlóbuszok fogják használni azt. A buszok pedig a szokásosnál lényegesen jobban terhelik az útpályát. Emellett a metrófelújítással járó födém-szigetelési munkák is érintik majd az említett útszakaszt.

felújítás útszakasz Róbert Károly körút
Kapcsolódó cikkek