Közélet

Putyin: befejeződött az orosz-török kapcsolatok helyreállítása

Befejeződött az orosz-török kapcsolatok válság utáni helyreállítása, a két ország visszatért a normális partneri együttműködéshez – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal folytatott tárgyalások után közösen tartott sajtóértekezleten.

Rendeződött az orosz-török viszony, a két nemzet immáron normál partneri együttműködést folytat – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán. Moszkva és Ankara viszonyában törés következett be azt követően, hogy a török légierő 2015 végén, légtérsértésre hivatkozva lelőtt egy szíriai bevetésen lévő orosz bombázót. A kapcsolatok azután kezdtek helyreállni, hogy Erdogan személyesen kért bocsánatot az incidensért.

Putyin elmondta, hogy a kétoldalú kereskedelem visszaesése megállt, sőt, enyhe növekedés kezdődött. Bejelentette egy 1 milliárd dolláros kétoldalú befektetési alap létrehozását. Kijelentette, hogy az orosz hatóságok készek segítséget nyújtani a török partnerszervezeteknek Törökország idegenforgalmának biztonsága érdekében, különös tekintettel arra, hogy ismét számos orosz turista utazik oda.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek