Közélet

Újabb gyanúsított őrizetben a manchesteri merénylet ügyében

Ismét őrizetbe vett a brit rendőrség egy férfit, akiről úgy vélik, kapcsolatba hozható a 22 halálos áldozatot követelő manchesteri robbantásos merénylettel.

Ismét őrizetbe vett a brit rendőrség egy férfit, akiről úgy vélik, kapcsolatba hozható a 22 halálos áldozatot követelő manchesteri robbantásos merénylettel. A fiatal férfit Manchester Rusholme nevű kerületében fogták el éjszaka azzal a gyanúval, hogy megsértette a terroristaellenes törvényt – közölte szombaton a manchesteri rendőrség.

A férfit azt követően tartóztatták le, hogy pénteken a rendőrség bejelentette, Rusholme kerültében találtak egy gépkocsit, amely fontos lehet a nyomozás szempontjából. A negyedet kiürítették, a Nissan Micra típusú autót átvizsgálták, majd elvitték a helyszínről. A 24 éves férfi a tizenhetedik őrizetbe vett személy az ügyben, közülük hatot szabadon engedtek kihallgatásuk után.

Az öngyilkos merényletet a Manchester Arena rendezvényközpontban, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertje után követte el a 22 éves Salman Abedi múlt hétfőn. A merényletben 22-en meghaltak, 117-en szenvedtek kórházi ellátást igénylő sérüléseket.

manchester gyanúsított merénylet robbantás
Kapcsolódó cikkek