Közélet

Még a Hajdunál is meglepődtek a jó eredményeken

Önnön várakozásait is felülteljesítette a Hajdu Cégcsoport az idei év első negyedévében: a 2017-es évre 10 százalékos növekedést tervez a cég.

Önnön várakozásait is felülteljesítette a Hajdu Cégcsoport az idei év első negyedévében; a 2017-es évre 10 százalékos növekedést tervez a cég, bár már előző évi, 13,5 milliárdos árbevétele sem adott okot a panaszra. A közel 750 főt foglalkoztató Hajdu az első négy hónap lezárását követően mind a bázis időszak, mind pedig az időarányos terv eredményeit túlszárnyalta.

A Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. 400 millió forintot költött a hőtechnikai termékek fejlesztésére és gyártási feltételeinek megteremtésére; az új termékekkel az áprilisi Hungarotherm kiállításra kilátogatók már találkozhattak, és várhatóan kora ősszel már a boltok választékában is elérhetőek lesznek.

A hazai és az értékesítés növekedésének köszönhetően a cég első 4 havi árbevétele 2,7 milliárd forint, ami 11 százalékkal magasabb, mint a tervezett. A Hajdu a legtöbbet még ma is az elektromos forróvíztárolókból értékesít, ugyanakkor egyre erőteljesebb a komplex rendszerekhez kapcsolódó indirekt és puffer tárolók térnyerése.

A Hajdu Autotechnika Ipari Zrt az idei év első négy hónapjában 1,9 milliárd forint árbevételt realizált. Az üzletág a vevőkapcsolatainak jelentős bővítésére készül, aminek alapját a nyár végén befejezésre kerülő, mintegy 4,5 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházás adja.

A téglási cég hatalmas beruházás keretében új présüzemet épít, 3 új, és 1 felújított présgéppel, ezzel megteremtve a hosszú távú fennmaradás és további fejlődés lehetőségét – közölte a Hajdu.

bevétel növekedés Hajdu
Kapcsolódó cikkek