BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó tárgyalásokat szorgalmaz a klímaegyezmény kapcsán

Magyarország szorgalmazza, hogy tárgyalások induljanak az Egyesült Államokkal, hogy milyen kötelezettségek mentén venne részt a párizsi klímamegállapodásban.

Magyarország szorgalmazza, hogy a nemzetközi közösség kezdjen tárgyalásokat az Egyesült Államokkal arról, milyen kötelezettségek mentén lenne hajlandó legalább részben részt venni a párizsi klímamegállapodásban – közölte csütörtökön az MTI-vel telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Unió Sarkköri Konferenciáján. A politikus szerint „adottságként” kellene felfogni Donald Trump amerikai elnök bejelentését, hogy országa kilép a párizsi klímaegyezményből.

„Hiába a kritikaáradat, az Egyesült Államok elnöke nem fogja visszavonni ezt a döntését” – mondta kifejtve: már pragmatikusan és realistán kell hozzáállnia az egyezmény résztvevőinek a jelenlegi állapothoz, és azt a kérdést kell feltenniük, hogy a jelenlegi körülmények között hogyan lehet elérni a legjobb eredményt a párizsi klímamegállapodás vonatkozásában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.