Közélet

Valaki nagyon örül a brit Munkáspárt jó szereplésének

Bernie Sanders amerikai demokrata szenátor üdvözölte a brit Munkáspárt teljesítményét az csütörtökön tartott választásokon.

Az amerikai Bernie Sanders szenátort, aki a tavalyi elnökválasztási küzdelemben Hillary Clinton vetélytársa volt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó versengésben, véleménye szerint „elbűvölte” a Munkáspárt eredménye a csütörtökön tartott brit választásokon. A vermonti szenátor az egyik közösségi oldalon közzétett bejegyzésében dicsérte a Munkáspárt szereplését, és gratulált a párt vezetőjének, Jeremy Corbynnak.

Bernie Sanders, amerikai szenátort elbűvölte a brit Munkáspárt teljesítménye
Forrás: AFP

„Elbűvölt, amikor láttam, hogy a Munkáspárt milyen jól szerepelt” – írta Sanders hozzátéve: az emberek a világon mindenütt fellázadnak a gazdasági szigor politikája és a nagy jövedelmi különbségek ellen. Az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és bárhol a világon olyan kormányt akarnak, amely mindenkit képvisel és nemcsak azt a bizonyos egy százalékot - fűzte hozzá.

Bernie Sanders az elmúlt hetekben többször is támogatásáról biztosította Jeremy Corbynt, párhuzamot vont a britek és az amerikaiak elitellenes lázadása között. Elnökjelöltségért folytatott tavalyi kampányának munkatársai gyakorlati segítséget is nyújtottak a Momentum nevű brit csoportnak, amely segített felkészíteni a munkáspárti politikusokat arra, hogyan szervezzék kampányaikat az interneten és a terepen, a választók körében.

demokrata Amerika munkáspárt brit szenátor
Kapcsolódó cikkek