Közélet

Háromszázmillió eurót ér Messi a Barcelonának

Az egybehangzó spanyol és brit sajtóértesüléseknek megfelelően az FC Barcelona labdarúgócsapata hivatalosan bejelentette, hogy 2021-ig meghosszabbítja az ötszörös aranylabdás Lionel Messi szerződését.

A klub szerdán jelezte, hogy Messi az elkövetkezendő hetekben írja alá a megállapodást, melynek a Barca csak az időtartamát közölte. A szerdán korábban megjelent sajtóértesülések szerint a szerződés egy opciós újabb évet is tartalmazni fog, az argentin futballista kivásárlási árát pedig 300 millió euróban állapítják majd meg.

Messi közel két évtizede a katalán klub játékosa, a barcelonaiak utánpótlásában nevelkedett, a felnőtt csapatban 2003-ban debütált, s a világ egyik leismertebb, legjobb labdarúgója lett.

A 30 éves támadó minden idők legeredményesebb gólszerzője klubjában és hazája válogatottjában is. Dicsőséglistáján többek között nyolc spanyol bajnoki cím és négy Bajnokok Ligája-győzelem szerepel.

A Barcelona szerdai bejelentése alapján megegyeztek a játékossal – a kontraktus időtartamán túl részleteket ugyanakkor nem közöltek -, s az új szerződés aláírására a „következő hetekben” kerülhet sor.

Lionel Messi FC Barcelona messi
Kapcsolódó cikkek