Közélet

Nem áll meg Veszprém virágzása

A Modern városok program beruházásainak köszönhetően Veszprém még élhetőbb és gazdaságilag stabilabb várossá válik az elkövetkező években – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Csepreghy Nándor, a Modern városok program fejlesztéseinek állásáról tartott országjáró körút veszprémi állomásán azt hangsúlyozta, hogy a kormány számára fontos a fejlesztések nyomon követése.

A Miniszterelnökség és a város önkormányzata közötti megállapodás megszületése óta eltelt egy esztendő nagy eredménye, hogy a Veszprémi Petőfi Színház rekonstrukciójára, az uszoda építésére és az állatkerti fejlesztések megvalósítására vonatkozóan már megszületett a kormánydöntés – húzta alá.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Hozzátette: a 3800 milliárd forintos országos keretösszegből Veszprém 60 milliárd forinttal gazdálkodhat a 2020-2022-ig megvalósuló program keretében. Megszülettek az ipari park megvásárláshoz szükséges piaci megállapodások, 2017-ben megkezdődik a megállapodás részét képező útfejlesztések tervezése – közölte.

Csepreghy Nándor kifejtette: 2022-ig várhatóan 150-200 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a településre, egyrészt a Modern városok program keretében, másrészt a Terület és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően, valamint további 100 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyért a helyi gazdasági társaságok versenybe szállhatnak. Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester kiemelte, a fejlesztések azt célozzák, hogy Veszprém a Dunántúl legélhetőbb városává váljon. A Modern városok program négy fejlesztési területet jelölt ki, ezek a gazdaság, a közlekedés, a kultúra és a sport – közölte.

A város kiemelt fejlesztése a szakképzést segítő leendő iparos park, valamint az Aranyosvölgyi tudáspark létrehozása, a Veszprém Aréna bővítése, az 5,7 milliárd forintos állami támogatásból megvalósuló uszoda megépítése, amelynek kivitelezése a tervek szerint 2018 elején megkezdődik, valamint a stadion felújítása, amelyről 2018-ra várható a támogatói okirat aláírása.

Modern városok program Csepreghy Nándor
Kapcsolódó cikkek