Közélet

Az Intel vezetője is eltávolodik Trumptól

Az Intel vezére is kilépett Donald Trump tanácsadó testületéből. Ezt megelőzően szintén távozott Kevin Plank, az Under Armour vezetője, és Kenneth Frazier, a Merck & Co igazgatója is.

Az Intel vezérigazgatója, Brian Krzanich harmadikként lépett ki Donald Trump amerikai elnök tanácsadó testületéből. Indoklása szerint a tagságot már behálózta az elmúlt időszak erőszakkal teli politikája, főleg a virginiai merénylet óta. A kilépését megelőzően szintén távozott a testületből Kevin Plank, az Under Armour vezetője, és Kenneth Frazier, a Merck & Co igazgatója is – írja a Bloomberg.

Az Intel vezérigazgatója Brian Krzanich harmadikként lépett ki Trump tanácsadó testületéből. Forrás: AFP

Plank távozása nagy csapás Trumpnak, miután a vezérigazgató kereszttűzbe került egy az amerikai elnököt sértő kommentje miatt. A vezérigazgató leszögezte: az Under Armour elhivatott az innovációban és a sportban, de nem a politikában. Frazier kilépése után így nyilatkozott: „Felelősnek érzem magam, hogy kiálljak az intolerancia és az extrémizmus ellen.”

Erre Trump szúrós tweet-bejegyzéssel reagált: a Merck & Co vezető szerepet tölt be az egyre magasabb gyógyszerárak terén, miközben egyre több állást visz ki az USA-ból.

Az amerikai elnök a virginiai támadás után erős kritikákat kapott, amiért nem tett nyilatkozatot a fajgyűlölet elítéléséről – azóta azonban már megtette ezt.

 

testület Trump USA Intel
Kapcsolódó cikkek