Közélet

EB-elnök: „a magyarok nem érdemelnek kevesebb húst”

Jean-Claude Juncker álláspontja szerint elfogadhatatlan az élelmiszerek EU-n belüli eltérő minősége – erről szerdai évértékelőjében beszélt az Európai Bizottság elnöke.

Elfogadhatatlan az élelmiszerek eltérő minősége az Európai Unión belül, nem megengedhető, hogy az állampolgárok bizonyos országokban azonos márkanév alatt gyengébb minőségű élelmiszereket kapjanak – jelentette ki szerdai évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke évértékelő beszédet mond az Európai Parlament ülésén a strasbourgi ülésteremben 2017. szeptember 13-án. Forrás: MTI

Nem lehetnek másodrangú fogyasztók, a szlovákok nem érdemelnek kevesebb halat a halrudacskában, a magyarok nem érdemelnek kevesebb húst a húsételekben

- emelte ki Juncker az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Az európai jog ezt már most is tiltja, a nemzeti hatóságokat kell a megfelelő jogosítványokkal ellátni az illegális gyakorlatok megszüntetéséhez – mondta.

A kettős élelmiszerminőségre – arra, hogy egyes multinacionális vállalatok ugyanolyan márkanév alatt alacsonyabb minőségű termékeket forgalmaznak a közép- és kelet-európai piacokon, mint Nyugat-Európában – az év elején hívták fel a figyelmet a visegrádi országok.

Európai Bizottság Jean-Claude Juncker élelmiszerminőség
Kapcsolódó cikkek