Közélet

Új miniszterrel bővül a kormány

Kósa Lajos lemond a Fidesz frakciójának vezetéséről, és a kormányban, a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszterként folytatja.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője lemond a képviselőcsoport vezetéséről és a kormányban vállal szerepet – értesült a hvg.hu. Kósát a Modern Városok Program megvalósításáért felelős tárca nélküli miniszterré nevezi ki Orbán Viktor.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a kvótaperben a magyar és a szlovák keresetet elutasító európai bírósági ítéletről az Országgyűlés Irodaházában 2017. szeptember 6-án.
Forrás: MTI

Kósa a lapnak megerősítette:

a kormánypártok jövő heti frakcióülésén valóban lemond a képviselőcsoport vezetéséről és a Modern Városok Program felügyeletét veszi át, de nem kormánybiztosként – ahogyan arról az első értesülések szóltak -, hanem tárca nélküli miniszterként látja majd el a tisztséget.

Kósa a hvg.hu-nak azt is hozzátette, ha rajta múlik, még 100 évig maradt volna frakcióvezető, mert testhezállónak tartotta a pozíciót, de a rábízott feladatot szerinte elvégezte, az új elől pedig nem ugrik el. A tárca nélkül miniszteri posztot mindenképp előrelépésnek tartja, a kormánybiztosság viszont szerinte nem lett volna az.

Kósa Lajos miniszter Modern városok program Fidesz frakcó kormány
Kapcsolódó cikkek