Közélet

Megtáltosodott új stadionjában a Haladás

A 15 milliárd forintból épült, 8940 férőhelyes arénában előbb november 25-én a Ferencváros (2-1), majd december 9-én a Videoton (1-0) is vesztesen hagyta el a pályát a Haladás.

Új erőre kapott frissen átadott stadionjában a Szombathelyi Haladás: a 15 milliárd forintból épült, 8940 férőhelyes arénában előbb november 25-én a Ferencváros (2-1), majd december 9-én a Videoton (1-0) is vesztesen hagyta el a pályát. A két mérkőzés között ráadásul a vasi együttes idegenben a Puskás Akadémiát is legyőzte (3-1), így a téli szünet előtt kilépett a kiesőzónából, ahol a Balmazújváros és a Mezőkövesd szerénykedik. A modern sportlétesítményben a játéktér mérete 105 x 68 méter, a lelátókon 8064 hazai és 876 vendégszurkoló foglalhat egyszerre helyet. Kialakítottak 12 Skyboxot is, valamint 292 parkolóhelyet.

Fotós: Unger Tamás

A 12 csapatos magyar bajnokságban 10. a Haladás, ami nagyjából meg is felel a játékoskerete piaci értékének. A teljes élvonalbeli mezőnyt 85,43 millió euróra becsüli a Transfermarkt internetes szaklap, az 5,28 millióra taksált szombathelyiek eszerint a kilencedikek. A Ferencváros, illetve a Videoton nemcsak a játékosok piaci értéke alapján emelkedik ki a ligából 13,45, illetve 12,38 millió euróval, hanem a tabellán is ezt a két gárdát találjuk az élen. Az FTC éppen az utolsó őszi fordulóban előzött, miután a fehérváriak már említett vereségére a Vasas 2-0-s idegenbeli verésével reagált.

Eközben elfogyott Kispesten a türelem: George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa megvonta a bizalmat Erik van der Meertől, egyúttal bejelentette, a folytatásban Supka Attila veszi át a holland szakember helyét. A döntésben szerepet játszhatott az is, hogy Van der Meer lesújtó véleményt fogalmazott meg a Voetbal Internationalnak adott interjúban nemcsak a magyar labdarúgás közegéről, hanem az őt alkalmazó egyesületnél tapasztalt körülményekről is. Ez már a negyedik edzőváltás a mostani szezonban, korábban a Haladásnál előbb augusztus 29-én Mészöly Géza helyett érkezett Pacsi Bálint, akit november 13-án Michal Hipp követett, a kettő között október 16-án Radványi Miklós helyett Kuttor Attilának szavaztak bizalmat Mezőkövesden.

stadion Haladás
Kapcsolódó cikkek