Közélet

Nem jelent veszélyt hazánkra az ausztriai gázrobbanás

Nem befolyásolja a hazai gázellátást az ausztriai Baumgarten an der March közelében működő gázterminálban kedd reggel bekövetkezett robbanás – közölte Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke.

„Az osztrák irányból kieső gázmennyiség pótlása – a szlovák-magyar együttműködésnek köszönhetően – Balassagyarmat átadási ponton is megoldható, emellett a belföldi tárolói kapacitás is rendelkezésre áll” – ismertette Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke. Hozzátette, a magyarországi földgáztárolók töltöttségi szintje megfelelő, a téli fűtési időszak igényeit bőven fedezi.

Ahogyan azt korábban megírtuk, kedden robbanás történt és kigyulladt a Weiden an der March település Baumgarten nevű részén található Gas Connect Austria nevű gázelosztó terminálban. Az elosztót az eset után azonnal leállították, jelenleg üzemen kívül van. Az Eustream szlovák gázvezeték-üzemeltető közölte, a robbanás miatt leállították a Baumgartenbe irányuló szállítmányokat.

Energetikai hivatal gázrobbanás
Kapcsolódó cikkek