Közélet

Brexit: Farage szerint szükség lenne egy új népszavazásra

Nigel Farage szerint lehetséges, hogy újabb népszavazást kellene tartani Nagy-Britannia EU-tagságáról a Brexit-ellenes hangok „elhallgattatására”.

Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt vezetője, a brit belpolitika radikálisan EU-ellenes táborának egyik zászlóvivője a Channel 5 brit kereskedelmi televízió csütörtöki politikai magazinműsorában kijelentette:

egyértelművé vált számára, hogy a Blair- és Clegg-félék soha nem adják fel, végig fogják nyavalyogni, nyivákolni, morgolódni az egész Brexit-folyamatot.

Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt vezetője
Forrás: AFP

 

Farage Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnökre és Sir Nick Cleggre, a Liberális Demokraták volt vezetőjére utalt, akik rendszeresen és határozottan szót emelnek a Brexit ellen, újabb népszavazást szorgalmazva.

Farage a csütörtöki tévéműsorban kijelentette, ő is kezd arra jutni, hogy szükség lenne az újabb népszavazásra, mivel azon szerinte az előzőnél sokkal nagyobb arányú Brexit-győzelem születne, nemzedéknyi időre elhallgattatva a kilépést ellenző hangokat.

 

Brexit EU-népszavazás Nigel Farage Tony Blair
Kapcsolódó cikkek