Közélet

Drága a street art ajándék

Az utcaművészeknek világszerte egyre több rajongójuk van, és ez a kereskedők fantáziáját is megmozgatta.

Trendi, de nem olcsó a street artos ajándék. Az utcaművészeknek világszerte egyre több rajongójuk van, és ez a kereskedők fantáziáját is megmozgatta. Az Artsy összegyűjtötte a 25 legjobb ajándékötletet a street artot kedvelők számára, sajnos ezek egyike sem lett akciós karácsony után. Még viszonylag kispénzűek is megvehetik Kenny Sharf képregény-fantáziáit, ezek ára 55–2500 dollár között mozog. A síszezonnak még nincs vége, és a Gagosian Shopban kaphatók még Jean-Michel Basquiat által inspirált sítalpak. Az Olaszországban kézzel készült, hatrétegű talpak ára mindenesetre borsos: 2500 dollár.

Shephard Fairy ikonikus politikai plakátjait 250-3000 dollár között árulják
Forrás: AFP

Maya Hayuk színes nyomtatványainak is vélhetően örülne egy utcaművészetért rajongó ember, ezeket a nyomatokat 750 és 13 ezer dollár közötti áron lehet megvásárolni. Ron English amerikai művész bizarr nyomatait olcsóbban, 1500 dollár körüli áron kínálják. Az Ecuadorból származó Lady Pink utcaművész nem utcai munkáihoz 400–14 400 dollár közötti áron lehet hozzájutni.

A KAWS néven alkotó Brian Donelly popart munkái drágábbak, 1490 és 30 ezer dollár közötti áron kaphatók a galériákban. A feltörekvő utcaművész, Ernest Zacharevic képeinek valamivel ezer dollár alatt van az áruk. A legnagyobb sztárok munkái ennek a tízszeresébe kerülnek. Általában legalább tízezer dollárnál indulnak Keith Haring és Banksy ikonikus képei, illetve azok nyomatai. Shephard Fairy szintén ikonikus politikai plakátjait, köztük a Barack Obamát ábrázolót 250–3000 dollár közötti áron lehet megvásárolni.

Shephard Fairy street art KAWS
Kapcsolódó cikkek