Közélet

Babos Tímea Tajvanban döntőbe jutott egyesben, de párosban nem

Babos Tímea bejutott a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású kemény pályás tajvani női tenisztorna döntőjébe, de párosban tajvani társával sajnos elvesztették az elődöntőt.

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea bejutott a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású kemény pályás tajvani női tenisztorna döntőjébe, miután szombaton kétszettes győzelmet aratott a kínai Vang Ja-fan ellen.

A párosban friss Australian Open-bajnok magyar játékos – aki 45. a világranglistán – a másfél óráig tartó mérkőzésen kétszer vette el ellenfele adogatását, és összességében magabiztosan nyert.

Babos Tímea játszik a kínai Vang Ja-fan ellen a tajvani kemény pályás női tenisztorna elődöntőjében 2018. február 3-án.
Forrás: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Babos Tímea egyes elődöntőjének eredménye a torna honlapjáról: Babos Tímea – Vang Ja-fan (kínai) 6:3, 6:4.

A 24 éves Babosnak azonban ideiglenes partnerével, a tajvani Csan Hao-csinggel sajnos nem sikerült párosban is a döntőbe jutnia a tornán.

Az első helyen kiemelt magyar, tajvani párosnak – amely 2014-ben Kuala Lumpurban megnyerte a 250 ezer dolláros versenyt – mindössze négy játékot engedett át a Nao Hibino, Okszana Kalasnyikova japán, grúz kettős a szombati elődöntőben, s alig 57 perc alatt megnyerte az összecsapást.

Babosék páros elődöntő eredménye a WTA honlapjáról:

Nao Hibino, Okszana Kalasnyikova (japán, grúz)-Babos Tímea, Csan Hao-csing (magyar, tajvani, 1.) 6:2, 6:2

Négy magyar teniszező összesen 747,5 ezer ausztrál dollár, azaz 150,8 millió forint pénzdíjat söpört be az Australian Open nyílt teniszbajnokságon.

 

Tajvan Babos Tímea tenisztorna páros egyes döntős
Kapcsolódó cikkek