Közélet

Orbán Viktor: nekünk Magyarország az első

A miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban, vasárnap délután már huszadik alkalommal értékeli az előző évet Orbán Viktor.

Jól sikerült ez a nyolc év, „jobban, mint ahogy vártuk” – értékelte a 2010 óta tartó kormányzást Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében.

„Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük” – fogalmazott a kormányfő, kiemelve, hogy 10 év alatt egymillió munkahely létrehozását vállalták, és már 736 ezernél tartanak. Azt is hangsúlyozta, hogy karácsonykor nyugdíjprémiumot fizethettek a nyugdíjasoknak.

Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2018. február 18-án.
Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök szerint ugyanakkor „még mindig nem értünk a munkánk végére, van még abból bőven”. Mint fogalmazott, azt kívánja Magyarországnak, soha rosszabb nyolc éve ne legyen.

A kormányfő értékelése szerint az ország már jobban teljesít, de még nem úgy, ahogy tehetsége alapján képes lenne.

A miniszterelnök beszédében kiemelte: „nekünk Magyarország az első”. A kormányfő úgy fogalmazott: „mi nem csak polgári, de nemzeti kormány is vagyunk”. Orbán Viktor kiemelte, hogy Magyarország mára jócskán felértékelődött,

hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy a gazdasági súlyunk indokolná.

Szavai szerint Budapesten a világos beszéd a divat, „Budapesten azt akarjuk mondani, amit gondolunk, és azt akarjuk cselekedni, amit kimondunk” – jelentette ki Orbán Viktor.

„Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte” – fogalmazott a miniszterelnök.

 

várkert bazár évértékelő Orbán Viktor
Kapcsolódó cikkek