Közélet

Taróczy Balázs nyomába lépett az Amerikában remeklő Fucsovics

Magyarországnak legutóbb harminchárom évvel ezelőtt volt top 60-as férfi játékosa.

Fucsovics Márton öt helyet javítva, pályafutása legjobbjaként a 60. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a svájci Roger Federer vezet. A 26 éves magyar játékos a múlt héten az elődöntőben búcsúzott az egyesült államokbeli Irvingben rendezett, 150 ezer dollár összdíjazású tornán, s e szereplés elég volt ahhoz, hogy előrelépjen.

Korábbi legjobbja a 62. hely volt, ezt február elejétől néhány hétig birtokolta. Magyarországnak legutóbb harminchárom évvel ezelőtt volt top 60-as férfi játékosa: 1985 júliusában Taróczy Balázs az 57. helyen állt. Fucsovics ezen a héten Miamiban gyűjtheti tovább a pontokat.

A 26 éves versenyző most már az elitalakulat tagjaként menetelhet Miamiban
Forrás: MTI/AP/Dita Alangkara

Federer címvédőként kikapott vasárnap Juan Martín del Potrótól az Indian Wells-i verseny döntőjében, így bár megtartotta vezető helyét, az előnye jelentősen csökkent a második helyen álló spanyol Rafael Nadallal szemben. A győztes argentin játékos két helyet javítva feljött a hatodik pozícióba a világranglistán.

Eközben a nők mezőnyében Babos Tímea négy helyet rontott, így 47. a WTA rangsorában, amelyet továbbra is a román Simona Halep vezet. Az Indian Wellsben győztes japán Oszaka Naomi huszonkét helyet lépett előre, s jelenleg a 22. a rangsorban. Döntőbeli ellenfele, az orosz Darja Kaszatkina nyolc helyet javított, így most a 11. pozíciót foglalja el.

elit Amerika Fucsovics Márton
Kapcsolódó cikkek