Közélet

Miklós Edit visszavonult és szövetségi elnök lenne

A sportoló csütörtökön bejelentette visszavonulását, illetve jelezte, vasárnap versenybe száll a Magyar Sí Szövetség elnöki posztjáért.

Rengeteget segítettem abban, hogy Magyarország felkerüljön a sísport térképére. Csodálatos hét esztendő volt magyar színekben versenyezni, mindig a profizmus felé haladtunk. A mostani vezetőség, Bajai András elnök és Vámos Attila ügyvezető viszont amatőr

- jelentette ki sajtótájékoztatóján a lesiklásban olimpiai hetedik alpesi síző.

Miklós Edit alpesi sízőnő
Forrás: MTI/Kovács Tamás

Semmi jóra nem vezet, amit ők csinálnak. Nem tudunk profin együttműködni, elsősorban ezért döntöttem a visszavonulás mellett

- folytatta a sízőnő.

Miklós Edit román színekben kezdett versenyezni. 2004-től szerepelt a junior világbajnokságokon, ahol lesiklásban 2007-ben hatodik, 2008-ban ötödik volt. 2008-ban kombinációban 10., Super G-ben 13. helyezést ért el.

Először 2005. decemberében szerepelt világkupa-versenyen, majd 2009-ben indult első alkalommal felnőtt világbajnokságon. Itt lesiklásban és Super G-ben is a 18. helyen ért célba

A 2010-es olimpián lesiklásban kiesett és meg is sérült. Román színekben három alkalommal szerzett vk-pontot.

A sízőnő 2010. november 3-án magyar állampolgárságot kapott, így 2011. január 17-én bejelentették, hogy Miklós magyar színekben versenyez a továbbiakban.

Forrás: AFP

A 2014-es téli olimpiai játékokon 7. helyezést ért el lesiklásban, ami az alpesi számban, illetve az összes síszakágat tekintve is minden idők legjobb magyar olimpiai eredménye. A 2014-es svájci Crans Montana-i világkupa-versenyen ötödik helyezést ért el.

Lesiklásban 2015. január 24-én, St. Moritzban megszerezte saját és a magyar alpesi sísport első dobogóját világkupa versenyen, amikor is harmadik helyezett lett.

Az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseében tartott lesiklóedzésen 2017. január 15-én súlyos térdsérülést szenvedett, aminek következtében sokkos állapotban szállították kórházba. Az első orvosi vizsgálatok súlyos térdszalag sérülést feltételeztek.

Horrorsérülése után egy 14. hellyel tért vissza lesiklásban Miklós Edit az alpesi sízők világkupájába. Nem sokkal később azonban újra nagyon súlyos térdsérülést szenvedett, amellyel el is úszott az olimpia.

Tulajdonképpen ez a sérülés volt az utolsó fejezet Miklós karrirjében.

Vasárnap 15 órától a Danubius Hotel Arénában tartják a szervezet rendkívüli közgyűlését, melynek egyik napirendi pontja a tisztségviselők visszahívása, majd megválasztása.

 

visszavonulás alpesi síelés Miklós Edit sísport Magyar Sí Szövetség
Kapcsolódó cikkek