Közélet

Új minisztert kap az agrártárca

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, helyette a Fidesz-frakció munkáját erősítené az új kormányzati ciklusban – jelentette be a Magyar Időknek adott interjúban a földművelésügyi miniszter.

Az utódját már kijelölték – derül ki a szerdai Magyar Időkből -, személyéről hamarosan a miniszterelnök ad tájékoztatást. Az átalakításokkal kapcsolatban Fazekas Sándor annyit mondott, vidékfejlesztési téren új feladatok kerülhetnek a tárcához.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter
Fotó: Móricz-Sabján Simon

Az elmúlt évek eredményeit sorolva a visszavonuló kormánytag elmondta: 2010 óta a magyar mezőgazdaság gyorsan fejlődött, és a vidék talpra tudott állni. Ebben nagy szerepe volt a gazdatársadalomnak is. Az ágazat szereplői összefogtak, és közös munkával lépésről lépésre ledolgozták azokat a hátrányokat, amelyekkel évek óta küzdött a magyar mezőgazdaság.

Fazekas kiemelte a Földet a gazdáknak! programot is, amelynek keretében mintegy 200 ezer hektárral bővíthették birtokaikat a földművesek. A családi gazdaságokat is sikerült megerősíteni, számuk tavaly elérte a 27 ezret.

https://www.vg.hu/gazdasag/varga-mihaly-megbizatasa-a-folyamatossagot-jelzi-a-piacoknak-872551/

miniszter Fazekas Sándor agrártárca
Kapcsolódó cikkek