Közélet

Állampolgárságot kapott az erkélyről lógó gyereket megmentő férfi

Egy Maliból érkező bevándorló mentette meg annak a kisfiúnak az életét, aki egy párizsi erkély korlátjában kapaszkodva lógott a negyedik emeletről. A férfinek Emmanuel Macron francia állampolgárságot adományozott.

Mamoudou Gassamának hívják azt a férfit, aki megmentett egy negyedik emeleti erélyről kilógó gyereket Párizsban. A férfi a ház külső falán az erkélyekbe kapaszkodva mászott fel és kapta el a négyéves kisfiút – írja a BBC.

Az alig félperces jelenetet, amelyen az látszik, hogy egy férfi az erkélyekbe kapaszkodva felmászik egy ház falán egy gyerekért, aki a negyedik emeleti erkély korlátját szorítva lóg, járókelők mobiltelefonjaikkal rögzítették szombat este Párizs egy északi kerületében. A videón az látható, a szomszédoknak nem sikerül áthúzniuk a függeszkedő gyereket, akit aztán a megmentő az erkélyről beugorva végül felhúz.

A real-life #Spiderman 🕷🕷

Malian immigrant Mamoudou Gassama is being hailed as a hero after power-climbing his way up a four-story building in Paris to rescue a dangling child: https://t.co/I0uOCpQrjd„ rel=”nofollow„ pic.twitter.com/EF10BKy8PP

— dwnews (@dwnews) 2018. május 28.

 

Szerencsére épp volt a környéken egy jó kondícióban lévő ember, akinek volt bátorsága felmenni a gyerekért

– mondták a tűzoltók. A rendőrség első vizsgálatai azt állapították meg, hogy a négyéves gyerek szülei nem voltak otthon, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre. A rendőrség őrizetbe vette az apát szülői kötelesség elmulasztásának gyanújával.

A gyereket megmentő férfit és a kisfiút egy közeli kórházba szállították rutinvizsgálatokra. A férfi a térdét fájlalta, a gyerek sokkos állapotba került, de már mindketten jól vannak – közölték a tűzoltók. A gyereket később az ügyészség a gyerekvédelmi hatóság egyik befogadó intézményében helyezte el.

Forrás: AFP PHOTO / POOL / Thibault Camus

A párizsi Pókemberként is emlegetett Mamoudou Gassamát a város polgármestere, Anne Hidalgo a Twitteren méltatta, hétfőn délelőtt pedig Emmanuel Macron elnök is fogadta. A francia elnök a férfi hősies cselekedete miatt francia állampolgárságot adományozott neki.

A francia újságok szerint a megmentő, a 22 éves Maliból, fél éve, okmányok nélkül érkezett bevándorló, Mamoudou Gassama a barátnőjével éppen egy étterembe tartott, hogy megnézze a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét, amikor kiáltásokat hallott az utcáról. Rengeteg embert láttam kiáltozni, az autók dudáltak. „Kimentem és láttam a gyereket, aki majdnem leesett a balkonról” – mondta a férfi a BFM hírtelevíziónak.

 

Emmanuel Macron Franciaország hős Életveszély
Kapcsolódó cikkek