Közélet

Felrobbantottak egy magyar nőt Kaliforniában, az FBI nyomoz az ügyben

Egy csomagba rejtett bomba robbanhatott a kaliforniai Aliso Viejo magyar szépségszalonjában. A 48 éves magyar tulajdonosnő meghalt, hárman pedig megsérültek a robbanásban.

Az M1 csatorna helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy az FBI egy robbanószerkezet darabjait találta meg a magyar szépségszalonban. A nyomozóiroda „gyanús anyagokat is talált”, amelyeket további vizsgálatoknak vetnek alá.

A nyomozók már több magyart is kihallgattak, volt, akinél házkutatást is tartottak.

Egyelőre nem tudják, hogyan került a bomba a helyszínre, meg nem erősített sajtóinformációk szerint egy kézbesítő juttatta el a kozmetikába, amely egy orvosi központ első emeletén működött. Az amerikai posta azt közölte, hogy nem rajtuk keresztül szállították ki a csomagot.

Investigators are searching for clues after a deadly explosion at a medical office building in Southern California on Tuesday. Investigators called the explosion suspicious: pic.twitter.com/N1vOwr9ajy

— CBS News (@CBSNews) 2018. május 16.

Az egyik szomszéd, aki nem akarta elárulni a nevét azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy az áldozat családját teljesen sokkolta a robbantás, az eset óta pedig megpróbálják felvenni a kapcsolatot a Magyarországon élő hozzátartozóikkal. „Szegény család. Senki sem készülhetett fel ilyesmire” – nyilatkozta a szomszéd.

A sajtó szerint az áldozat, Krajnya Ildikó nemrég Magyarországon volt, és pont aznap érkezett vissza a szalonjába, amikor felrobbantották.

https://t.co/UTrITXo7Yo„ rel=”nofollow„ California office explosion killed day spa owner Ildiko Krajnyak https://t.co/rp6fNh8Woc” rel=„nofollow” #news pic.twitter.com/JTUJYpnwe4

— Follow @JodyField (@JodyField) 2018. május 17.

Az asszony fia Seattle-ben tanul, hírek szerint a vizsgái alatt tudta meg, mi történt. A család barátai gyűjtést szerveztek egy közösségi oldalon, hogy haza tudjon repülni a temetésre, és hozzájáruljanak a kiadásokhoz. Eddig több mint 6000 dollár (1 millió 600 ezer forint) gyűlt össze.

Az elhunyt magyar tulajdonos 15 éve élt az Egyesült Államokban férjével, édesanyjával és felnőtt gyermekével. Sokan ismerték és elismerték az üzletasszonyt, aki egyébként a múlt héten érkezett vissza az USA-ba Magyarországról.

USA Kalifornia magyar áldozat robbantás
Kapcsolódó cikkek