Közélet

Kaliforniai robbantás: a megölt magyar nő ismerte a gyilkosát

A kozmetikusnő Facebook-oldalán közzétett fotók szerint kapcsolatban állt a gyanúsítottal.

Az FBI csütörtökön letartóztatott egy férfit, akit a kaliforniai magyar szépségszalon felrobbantással gyanúsítanak. Laura Eimiller, az FBI helyi irodájának szóvivője közölte:

letartóztatták az 59 éves Stephen Beal kaliforniai illetőségű férfit, aki a robbantásban meghalt Krajnya Ildikóval állt kapcsolatban.

Pénteken reggel a TV2 Mokkában megszólalt az elhunyt nő Magyarországon élő testvére. A férfi beszélt a most letartóztatott gyanúsítottról is, akiről elmondta, hogy tavaly ősszel volt kint legutóbb a húgánál. A férfi befektetni szeretett volna a nő vállalkozásába, azonban Krajnya Ildikó nem akart közösködni a férfivel.

A gyanúsítottat csütörtökön a bíróság elé állították. Az FBI további részleteket nem közölt az üggyel kapcsolatban, azonban annyi kiderült, hogy a robbantásban életét vesztett nő Facebook-profilja szerint kapcsolatban állt a gyanúsítottal.

Forrás: MTI/AP/Raul Hernandez

Az Aliso Viejó-i robbantás egy egészségügyi klinikán történt, ahol a magyar nő szépségszalonja az első emeleten volt.

Egy csomagba rejtett bombát robbantottak fel, a szemtanúk elmondása alapján a robbanás olyan erejű volt, hogy többen azt hitték, földrengés van.

A robbantásban tulajdonosnő meghalt, hárman pedig megsérültek.

USA Kalifornia magyar áldozat robbantás
Kapcsolódó cikkek