Közélet

Sztárséfekkel is találkozhatunk az idei Gourmet Fesztiválon

Nemzetközi sztárséfek, a hazai gasztronómia legjobb éttermei, cukrászdái és pincészetei, valamint számos program vár a Gourmet fesztivál látogatóira csütörtöktől vasárnapig a Millenáris parkban.

A csütörtök délután nyíló Gourmet fesztiválon akár a hazai Michelin-csillagos éttermek fogásait is egy helyen végigkóstolhatják. A séfek idén olyan különlegességekkel is készülnek, mint

az epres-rebarbarás túrógombóc, a csalános házitészta, a rebarbarás képviselőfánk, a fehércsoki gombóc citrusos karottával, a nyírségi gombócsaláta vagy a szilvás gombóc-kenyérfagylalt kombó

– közölték a szervezők.

A fesztivál kiemelt figyelmet szentel a Slow Food és Slow Wine kiállítóknak, akik a gasztroélvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és természet tiszteletével kapcsolják össze, a GMO-mentes, helyhez kötődő, friss, adalékanyagmentes alapanyagokat, tradicionális termelési kultúrákat összekötve a modern gasztronómiai élménnyel.

Lesz például olyan kiállító, akinél az „all you can eat” azt jelenti, hogy a szendvicsek ehető csomagolást kapnak.

A Gerbeaud idén ünnepli alapításának 160. évfordulóját, erre az alkalomra emlékeztet a különleges Gerbeaud 160 torta, amelynek legfontosabb alapanyaga egy különleges, kifejezetten a születésnapra készített Cacao Barry Or Noir 71,9 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé.

Forrás: Gourmet fesztivál/Rockstar Photographers/Major Kata

Az idei fesztivál nemzetközi sztárvendége Heinz Reitbauer, a világ tizedik legjobb éttermének választott, két Michelin-csillagos bécsi Steirereck tulajdonos-séfje.

Budapestre érkeznek a varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó, Bib Gourmand minősítést elnyert éttermek, de nemcsak a környező országok sztárséfjei látogatnak el a fesztiválra. A színpadon is fellép és exkluzív vacsorát is ad például:

Latin-Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt ezidáig, jelenleg pedig egy új étterem nyitásán dolgozik.Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar is tiszteletét teszi Budapesten.

Ő a The Diners Club World's 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza éppen a török gasztroköztudatba, és újraértelmezi az anatóliai konyhát. Maksut Askar exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép a Gourmet-n.

csúcsgasztronómia Gourmet Fesztivál Millenáris park
Kapcsolódó cikkek