Közélet

Nem kell senkinek Elvis magánrepülője

Elárverezik Elvis Presley egykori magángépét. A repülő már 36 éve elhagyatottan áll egy kifutópályán.

Elvis Presley egykori magánrepülőgépéről a motor hiányzik, a pilótafülke is lepusztult, a bársonyülések párnái szinte teljesen tönkrementek. Az 1962-es Lockheed JetStar 1329-es típusú repülőgép több mint 36 éve áll teljesen elhagyatottan egy új-mexikói kifutópályán, tavaly megpróbálták eladni mintegy 430 ezer dollárért (120 millió forintért), de senkinek sem kellett – írja a CNN.

A Lockheed JetStar egyike annak a 204 darab gépnek, melyet a repülőgépgyár 1957 és 1978 között legyártott és ezek közül Elvis kettőt is megvásárolt.

Fotó: AFP

A másik, amelyet egy slágere után Hound Dog II-esnek nevezett el, még a mai napig ott áll a híres Graceland birtokon, amely manapság múzeumként funkcionál.

Presley egykori gépe édesapjához, Vernon Elvis Presley-hez került, de két évvel később ő is elhunyt, és a gép tulajdonos nélkül maradt, azóta pedig turistalátványossággá vált Roswellben. Az online aukciós oldal, az IronPlanet 2018. július 27-ig fogadja a liciteket a repülőre. Az oldal beszámolója szerint megvan a gép minden dokumentuma, számlakönyve, amely bizonyítja, hogy Elvis Presley volt az előző tulajdonos.

Fotó: AFP

Több száz millió forintot ér Elvis egykori luxusórája

Másfél millió svájci frankért (396 millió forintért) kelt el Elvis Presley Omega márkájú órája egy genfi árverésen.

 

relikvia Elvis Presley aukció Roswell
Kapcsolódó cikkek