Közélet

Nem kell senkinek Elvis magánrepülője

Elárverezik Elvis Presley egykori magángépét. A repülő már 36 éve elhagyatottan áll egy kifutópályán.

Elvis Presley egykori magánrepülőgépéről a motor hiányzik, a pilótafülke is lepusztult, a bársonyülések párnái szinte teljesen tönkrementek. Az 1962-es Lockheed JetStar 1329-es típusú repülőgép több mint 36 éve áll teljesen elhagyatottan egy új-mexikói kifutópályán, tavaly megpróbálták eladni mintegy 430 ezer dollárért (120 millió forintért), de senkinek sem kellett – írja a CNN.

A Lockheed JetStar egyike annak a 204 darab gépnek, melyet a repülőgépgyár 1957 és 1978 között legyártott és ezek közül Elvis kettőt is megvásárolt.

Fotó: AFP

A másik, amelyet egy slágere után Hound Dog II-esnek nevezett el, még a mai napig ott áll a híres Graceland birtokon, amely manapság múzeumként funkcionál.

Presley egykori gépe édesapjához, Vernon Elvis Presley-hez került, de két évvel később ő is elhunyt, és a gép tulajdonos nélkül maradt, azóta pedig turistalátványossággá vált Roswellben. Az online aukciós oldal, az IronPlanet 2018. július 27-ig fogadja a liciteket a repülőre. Az oldal beszámolója szerint megvan a gép minden dokumentuma, számlakönyve, amely bizonyítja, hogy Elvis Presley volt az előző tulajdonos.

Fotó: AFP

Több száz millió forintot ér Elvis egykori luxusórája

Másfél millió svájci frankért (396 millió forintért) kelt el Elvis Presley Omega márkájú órája egy genfi árverésen.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek