Közélet

Titkosszolgálati védelmet kap a Fehér Ház szóvivője

Titkosszolgálati védelmet kap Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője – jelentette helyi idő szerint kedden este több amerikai médium.

Sajtójelentések szerint a szóvivőnő szerdától kap védelmet. Huckabee Sanders nem kívánta kommentálni a sajtóértesüléseket, a titkosszolgálat szóvivője pedig a CNN hírtelevízióban azt mondta, hogy biztonsági okokból soha nem kommentálják az ilyen jellegű információkat.

Sarah Huckabee Sanders védelmének elrendelésére azt követően kerül sor, hogy a hétvégén a szóvivőnőt és családját kitessékelték egy virginiai étteremből azzal az indoklással, hogy mivel Donald Trump elnök kormányzatának munkatársa, ezért nem kívánatos vendég.

A nagy vitát kavart eset után Maxine Waters demokrata párti képviselőnő a hétvégén Los Angelesben egy rendezvényen arra bíztatta az amerikaiakat, hogy „zaklassák” a Trump-kormányzat munkatársait.

Ha étteremben, boltban vagy benzinkútnál meglátnak egy kormánytagot, tessék odamenni, villámcsődületet rendezni és tudatni velük, hogy többé már sehol sem kívánatosak

– fogalmazott a képviselőnő, akinek beszédét valaki feltette az egyik videómegosztó portálra, és így hétfőn már egész Amerika tudomást szerzett róla.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője
Fotó: AFP

Donald Trump elnök „rendkívül alacsony intelligenciahányadossal rendelkező” törvényhozónak minősítette Maxine Waterst, republikánus politikusok lemondásra szólították fel a kaliforniai politikusnőt, és befolyásos demokrata párti politikusok is élesen bírálták őt. Chuck Schumer, a demokrata párti szenátorok frakcióvezetője például nyilatkozatban szögezte le, hogy Maxine Waters viselkedése „nem amerikaihoz méltó”.

Elemzők emlékeztetnek rá, hogy az elmúlt hetekben megszaporodtak a republikánus politikusok elleni szóbeli bántalmazások. A múlt héten például a Peter Fonda színész, az amerikai elnök legkisebb gyermeke, Barron Trump elrablására buzdította az amerikaiakat.

Szakítsák csak el őt is az anyjától!

– fogalmazott Twitter-bejegyzésében a színész, akit felháborított az amerikai-mexikói határon illegális migráns szüleiktől elválasztott kisgyermekek látványa. S bár Peter Fonda később bocsánatot kért, a titkosszolgálatot értesítették az esetről.

 

szóvivő Fehér Ház Sarah Sanders titkosszolgálat
Kapcsolódó cikkek