Közélet

Will Smith illegálisan mászott fel a Lánchídra

Ugyan még senki nem csinált Will Smith-nél menőbb reklámot Magyarországnak, de a sztár „fellépése” számos kérdést felvet.

Nemrég az egész világot bejárta Will Smith videója, amin a sztár az #inmyfeelingschallenge instagramos kihívásban a Lánchíd tetején táncol. Ez azonban számos fontos kérdést felvet, például, hogy a színész/énekes hogyan juthatott fel oda, s az nem minősül-e szabálysértésnek.

Will Smith nem kért engedélyt

A Világgazdaság megkereste az ügyben a Budapest Közút Zrt.-t, ahonnan az eset kapcsán a következő választ kaptuk:

A Lánchídra történő felmászáshoz és filmforgatáshoz sem Will Smith, sem a stábja nem kért engedélyt az ilyenkor szokásos engedélyezési eljárás keretében a Budapest Közúttól, így az illegális volt, amit maga is elismert videójában. Ezzel veszélyeztette saját és az arra közlekedők testi épségét is

– írta Huber Szebasztián. A Budapest Közút Zrt. kommunikációs vezetője hozzátette, az akció a hajnali órákban, munkaidőn kívül történt, így

a hídmester, aki híd műszaki állapotáért felel csak a rendőrségtől értesült az esetről.

Fotó: Facebook / Will Smith

A híd ugyanis be van kamerázva és a képeket a rendőrség figyeli – tette hozzá. Elmondása szerint az ilyen esetekben az ő jogkörükbe tartozik az esetleges intézkedés is, ők tudnak tájékoztatást adni, hogy ebben az esetben történt-e részükről bármilyen lépés.

Megkerestük az ügyben a rendőrséget is, ahol egy korábbi cikket ajánlottak a szerkesztőség figyelmébe. Ebben az áll, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság jobban odafigyel a hidakra a mászók miatt. Ugyanakkor a híd a gyalogosforgalom számára szabad, így az azon tartózkodás, üldögélés, illetve a hídelemekre felmászás nem minősül szabálysértésnek. Csak abban az esetben, ha annak nem riadalomkeltés vagy mások megbotránkoztatása a célja – áll a cikkben.

Így kommentálta Will Smith saját produkcióját

Moszkvában sajtótájékoztatót tartottak az oroszországi labdarúgó-világbajnokság hivatalos dalának előadói, köztük Will Smith. A sztárnál a közmédia stábja kérdezett rá a táncra. „Életem összefoglalójában biztosan benne lenne, amikor a Lánchídon táncoltam hajnalban” – válaszolta. Azt is hozzátette, hogy hat hetet töltött a magyar fővárosban, ahol csodálatosan érezte magát és imádta minden pillanatát.

 

szabálysértés Will Smith Lánchíd video
Kapcsolódó cikkek