Közélet

Hatszintes parkolóház épül a Liszt Ferenc Repülőtéren

A rekord mértékű utasforgalom növekedésnek köszönhetően a parkolási igények is dinamikusan nőnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ezért a Budapest Airport hatszintes parkolóházat épít a 2. Terminál előtti parkolóterületen.

Októbertől módosul a parkolási rend a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljai körül, ugyanis ekkor veszi kezdetét a BUD 2020 repülőtér-fejlesztési program keretében megvalósuló új parkolóház kivitelezése – derül ki a Budapest Airport közleményéből.

A több millió euróba kerülő épület 2500 parkolóhelyet biztosít majd a repülőtérre érkező autósoknak; átadása 2020 második negyedévében várható.

A jelenlegi Terminál Parkoló területén megvalósuló új létesítményből mindkét terminálépület közvetlen összeköttetéssel elérhető lesz.

A kivitelezési időszakban a Terminál Parkolót használó ügyfeleket alternatív helyszínekre irányítják, ahonnan a terminálépületek szintén kényelmesen elérhetők. A Budapest Airport a repülőtéri jelzőtábla-rendszert úgy módosítja, hogy az ügyfelek a használni kívánt parkolót könnyen megtalálják.

További részletek a Budapest Airport honlapján (https://www.bud.hu/budparkingvaltozasok) olvashatók, ami a kivitelezési időszakban folyamatosan frissül, és elsőszámú információs forrásként szolgál majd a repülőtéri parkolásról.

 

Liszt Ferenc Repölőtér parkolóház Budapest Airport
Kapcsolódó cikkek