Közélet

Kiállításra kerültek a Huawei mobilfotó-verseny képei

Első alkalommal nyílt kizárólag mobiltelefonnal készült fotókat bemutató kiállítás Budapesten. A Huawei Mobilfotó Kiállításon a vállalat 20 európai országban megrendezett okostelefonos fotóversenye, a Next Image legjobb alkotásai mellett neves magyar fotográfusok munkáit is megtekinthetik az érdeklődők.

A kiállítás az okostelefonos fotózás előtt tiszteleg. A Huawei két héten keresztül enged betekintést a mobilfotózás világába az augusztus végén lezárult Next Image Mobile Photography Contest legjobb alkotásait bemutató tárlaton.

A technológiai fejlődés ma már lehetővé teszi azt, hogy okostelefonnal is kiváló minőségi fotók készüljenek. Olyan minőségű fotók, amelyekről néhány éve még nem is álmodtunk, és amelyeket egy kiállításon is érdemes bemutatni

– mondta Nagy Ivett.

Fotó: Huawei

A Huawei Technologies Hungary marketing igazgatója hozzátette, az okostelefonok ma már kulcsszerepet játszanak a fotózásban;

a világon percenként 3 millió kép készül, ezek 90 százaléka okostelefonnal.

A vállalat a nagy múltú természetfotós magazinnal, a National Geographic-kal együtt hívta életre közép-kelet-európai mobilfotós megmérettetését, melyre összesen 67 610 fényképet küldtek be az amatőr és profi versenyzők. A 20 résztvevő ország közül Litvánia és Lengyelország után Magyarországról érkezett a legtöbb nevezés, a fotókat pedig World Press Photo- és Pulitzer-díjas fotográfusokból álló zsűri bírálta el.

Fotó: Huawei

Igazi büszkeség számunkra, hogy a zsűri szakmai nagydíját egy magyar lány, Pávó Réka nyerte el

– tette hozzá Nagy Ivett.

A kiállítás a nemzetközi mobilfotós verseny 6 kategóriájának (Portré; Éjszakai fotó; Életképek; Utazás; Természet és Story Board) legjobb képei és Pávó Réka Grand Prix-díjas, Art &Leukemia című portréja mellett többszörösen díjazott magyar fotográfusok - Pályi Zsófia, Bődey János és Schild Tamás munkáit is bemutatja majd.

A kiállítás szeptember 18-ától október 1-ig várja az érdeklődőket. A képek a tárlat teljes időtartama alatt ingyenesen megtekinthetők az Akvárium Klubban.

 

akvárium mobilfotó Huawei kiállítás Next Image
Kapcsolódó cikkek