Közélet

Még éveket kell várnunk, hogy a BKK szintet lépjen

Most már céldátuma sincs a budapesti elektronikus jegyrendszer, a RIGO bevezetésének.

Céldátuma sincs a budapesti elektronikus jegyrendszer bevezetésének – írja a Napi.hu. A lap a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása alapján azt írja, hogy a projekt jelentős átütemezésére és újratervezésére volt szükség, mert

az eredeti szerződések megkötését követően a beruházás lényeges elemeit érintő jogszabályok is megváltoztak, melyek hatásait az eredeti konstrukció nem volt képes kezelni.

„A projekt ütemterve a fenti okok miatt átdolgozás alatt áll, végleges új formáját az említett szerződésmódosításokkal nyeri el, melynek része az EBRD és a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyása is. A rendszer üzembe helyezésének időpontját ezt követően lehet meghatározni” – magyarázta a csúszás okát a BKK.

Fotó: MTI

A lap azt is írja, hogy jelenleg a rendszer működtetéséhez szükséges infrastruktúra telepítése, szoftverfejlesztések, oktatások, illetve tesztelési feladatok elvégzése zajlik. A tervezett 11 ezer jegyérvényesítő készülékből csak néhányat szereltek fel 29 buszra és trolibuszra (például a 76-os trolin), valamint a Deák téri és közvágóhídi (H6-os HÉV) állomáson is lehet már találkozni az érvényesítő készülékekkel és a beléptetőkapukkal.

elektronikus jegyrendszer Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Rigo
Kapcsolódó cikkek