Közélet

Ismét nagyot dobbanthatnak a magyar startupok

A világ legnagyobb startup ökoszisztéma versenyében a magyarok is az esélyek között szerepelnek.

A Central European Startup Awards (CESA) idén is kihirdeti a közép-kelet-európai régió 10 országának nyertes startup-vállalkozásait – olvasható a szervezet közleményében. A CESA – a Global Startup Awardsnak a kelet-közép európai kiadása – 15 kategóriában hirdet ki nyerteseket.

A CESA a világ legnagyobb, független startup ökoszisztéma versenyében Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia is megméretteti magát.

A közlemény szerint a verseny nemcsak különböző érettségi fázisú és iparági fókuszú startup-vállalkozásokat emel ki, de díjazza a régió digitális világának legnagyobb hatású, úgynevezett hölgyét (Female Role Model of the Year), alapítóját (Founder of the Year) befektetőjét (Investor of the Year), Inkubációs és Akcelerációs Programját (Best Acceleration/Incubation Program) és közösségi irodáját (Best Coworking Space) is.

Fotó: CESA

Az idei nyerteseket több mint 3500 jelölt közül kerülnek kiválasztásra, és a folyamat részeként szereplő közönségszavazáson több mint 40 ezer egyedi szavazó adja le a voksát.

Az eseménynek erős hazai gyökerei vannak:

nemcsak a regionális kiadás, de maga a globális verseny társalapítói között is vannak magyarok, akik Budapesten élnek és dolgoznak

– olvasható a közleményben.

A magyar versenyzők névsorát itt nézhetik meg.

A regionális döntő idén Lengyelország fővárosában, Varsóban került megszervezésre a Rebels Valley nevű cég által, október 24-én, a Kultúra és Tudomány Palotájának épületében, mely a város egyik legjellegzetesebb, legismertebb épülete, egyben Lengyelország legmagasabb épülete is.

A nyertesek egy része a Global Startup Awards többi régiójának legjobbjaival versenyezhet majd 2019-ben a globális döntőben.

startup Central European Startup Awards (CESA)
Kapcsolódó cikkek