Közélet

Több milliárd forint értékben foglaltak le kábítószert thaiföldi rendőrök

Áprilisban egy egyhetes országos akció keretében összesen 29 millió dollár (8,1 milliárd forint) értékű kábítószert Thaiföldön.

Két akció keretében összesen 22 millió metamfetamin tablettát és száz kilogramm kristályos metamfetamint foglalt le a thaiföldi rendőrség a hétvégén az ország északi részén – jelentette a rendőrség.

A rendőrség szombaton letartóztatott három thai férfit, akik több mint 12 millió metamfetamin tablettát és száz kilogramm kristályos metamfetamint próbáltak éppen elszállítani az északi Csiangraj tartományból

– számolt be újságíróknak Csalermkiat Szrivorakan országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Vasárnap újabb 10 millió metamfetamin tablettát foglaltak le, miután a csempészek a rendőrség elől menekülve hátrahagyták a kábítószert

– ismertette a helyettes rendőrfőkapitány.

illusztráció
Fotó: AFP / BSIP

Idén eddig ez volt a legnagyobb mennyiségben lefoglalt kábítószer Thaiföldön.

Áprilisban egy egyhetes országos akció keretében összesen 29 millió dollár (8,1 milliárd forint) értékű kábítószert – egyebek mellett 1,7 millió metamfetamin tablettát – foglaltak le.

A metamfetamin tabletta Thaiföldön és Délkelet-Ázsia más országaiban is népszerű drognak számít. Nagy részét Mianmarból csempészik Thaiföldre, a kábítószer-csempészetről híres hármas határvidéken keresztül, mely a Thaiföld, Laosz és Mianmar közötti határvonalat jelenti.

Thaiföld kábítószer csempészet
Kapcsolódó cikkek