Közélet

Menekültstátuszt kapott Magyarországon a macedón exkormányfő

Nikola Gruevszki megkapta Magyarországon a menekültstátuszt – értesült a Magyar Idők. A hírt a hazájában elítélt exkormányfő is megerősítette.

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültstátuszt – értesült a Magyar Idők. A lap megkereste a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt, ám a szervezet nem tudta megerősíteni információikat.

Nikola Gruevszki menekültstátust kapott Magyarországon
Fotó: AFP

A Magyar Idők értesülései szerint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a volt macedón miniszterelnök által benyújtott kérelem részletes kivizsgálása után megállapította, hogy

Nikola Gruevszki menekültkénti elismerésének jogszabályi feltételei fennállnak.

A lap úgy tudja tudja, a hatóság megalapozottnak tekinti Gruevszki félelmét, hogy hazájában veszélyben lenne az élete, ugyanis a hatóságok nem biztosítanának neki védelmet, hiszen a kormány – amely a macedón hatóságokat is irányítja – nem demokratikus lépésekkel kívánja korlátozni és elvenni a volt miniszterelnök személyes szabadságát.

A hírt a hazájában börtönbüntetésre ítélt macedón exkormányfő is megerősítette kedd délután Facebook-oldalán.

Ahogyan azt megírtuk, a volt macedón miniszterelnök egy hete maga jelentette be, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök.

Nikola Gruevszki Macedónia menekültstátus korrupció
Kapcsolódó cikkek