Közélet

Los Angeles az Oscar-hét bulinegyede

Február utolsó hete nemcsak az Oscar-gáláról szól, hanem a nagyvállalatok promóciós megjelenéseiről is.

Vasárnap ugyan már csak csökkentett üzemmódban – ám igazi nagy durranásokkal –, az eseményt megelőző napokban viszont csúcssebességgel pörögnek a szó szerinti celebpartik, ugyanis a vállalatok azzal próbálják a lehető legnagyobb médiamegjelenést generálni, hogy A-kategóriás sztárokat kérnek fel házigazdának, illetve „csalinak”.

Amennyiben pedig a nagy cég nagy nevet tud kvázi házipromóternek megnyerni, annál nagyobb esély van rá, hogy a filmipar krémje is „beesik” hozzájuk este.

Pár óra és kiderül, mire költenek tízmilliókat

Tavaly az Oscar-gála nézőszáma 26,5 millió körül alakult az Egyesült Államokban, mely az első alkalom volt, hogy a nézettség 30 millió alá zuhant. A díjátadó világszerte több mint 200 országban lesz látható, amelyre ismét több tízmillió dollárt költenek el.

Az Oscar-hét nyitó eseménye február 19-én a Costume Designers Guild Awards volt, ahova nem kisebb nevet sikerült leszerződtetni házigazdának, mint a sokszoros Oscar-jelölt színésznőt, Glenn Close-t. A partin részt vett Halle Berry és Sarah Paulson is.

Még aznap lezajlott a Warner Brothers nagy Oscar-vacsorája is. A Chateau Marmont Hotelben megrendezett esemény egy igazi exkluzív parti volt, ahova csak a filmstúdiók képviselői – és azok vendégei – mehettek el.

Bradley Cooper és Lady Gaga, a Star is Born c. film főszereplői
Fotó: AFP

A vendéglistát alaposan megszűrték, ugyanis csak két film közreműködői kaptak meghívást, méghozzá a nyolcszoros jelölt Star is Born (Csillag születik) és az egy jelöléssel rendelkező Ready Player One alkotógárdája.

A Star is Born két főszereplője, Lady Gaga és Bradley Cooper egyértelműen az idei díjátadó szezon két húzóneve.

A Vanity Fair és a L’Oreal Paris közös partiján Hollywood új üdvöskéi szerepelhettek, itt ugyanis csak az első jelölésüket ünneplőket hívták meg az Ysabel nevű helyre.

Február 20-án a környezetvédők is megmutatták magukat a Four Seasonsban megrendezett eseményen. Mivel Hollywood sokszor hangoztatja, hogy számára fontos a környezetvédelem és a globális felmelegedés elleni küzdelem, annak is teret adnak, hogy befolyásos emberek köreiben lehessen beszélni erről a témáról.

Február utolsó hetében minden a kis szobrocskák körül forog
Fotó: AFP

Aznap még a VH1 zenecsatorna is partit tartott, ahol

megjelent Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke

és Rita Ora, napjaink egyik legfelkapottabb énekesnője is. Az eseményt – amelyen a női egyenjogúságon volt a fő hangsúly – március 8-án a VH1 csatorna le is adja.

Ugyanezen a napon tartották a Beverly Wilshire Hotelben az Annual Oscar’s Sistahs Soiree rendezvényt, amelyre idén az If Beale Street Could Talk (Csuklyások) Oscar-jelöltjei, Regina King, és az afroamerikai filmkritikusok szövetsége által díjazott Amandla Stenberg is tiszteletét tette.

A Morgan Stanley közreműködésével megrendezett eseményen olyan sztárok vettek részt, mint Angela Bassett vagy Chandra Wilson. A vendégek szállítására pedig leszerződtek az Audival.

A Universal Pictures és a Focus Features partiján A Csuklyások, Az első ember, a Zöld könyv és a Két királynő jelöltjeivel lehetett összefutni. Így többek közt megjelent Spike Lee, Mahershala Ali és Viggo Mortensen is.

Február 21- én az Annual Essence Black Women in Hollywood Luncheon elnevezésű ebéden is számos sztár jelent meg, a költségek óriásira rúgtak, ám szponzornak nem voltak híján,

a támogatók között szerepelt a Ford, a L’Oreal Paris, a Walmart és a Warner Bros is.

A Cadillac főszerepet játszik a héten
Fotó: AFP

Este a Vanity Fair és a L’Oreal Paris Celebrate Women In Hollywood nevű eseményen a filmipar női szereplőinek nagyjai előtt tisztelegtek, s a Time's Up mozgalom volt a fókuszban. Az esemény főszponzora a Belvedere Vodka volt.

A másik esti rendezvényen, a Cadillac Oscar Celebrationön megjelent Allison Janney, Naomi Watts, Christoph Waltz, Chrissy Metz és Michelle Dockery is.

A vendégeket természetesen Cadillac autókkal szállították a helyszínre, a Cadillac pedig az Oscar-gála hivatalos szállítója is lesz vasárnap este.

Február 22-én este hatalmas parti volt a Sunset Towerben is, ugyanis az egyik legmenőbb ügynökség szervezett partit. Ide már nem nagyon kellett toborozni a sztárokat, ugyanis a United Talent Agency ügynökség jelöltjeinek kötelezően ajánlott volt a megjelenés. Találkozni lehetett többek közt Viggo Mortensennel és Wes Andersonnal is.

Nem sokkal később a Vanity Fair and Genesis ünnepelte a Bohemian Rhapsody közreműködőit, az eseményre pedig egy mini Queen koncertet is beiktattak.

Február 23-án, szombaton a szokásos Charles Finch and Chanel Pre-Oscars vacsorára került sor. A brit üzletember és a divatcég közös partján találkozni lehetett Mick Jaggerrel, Kristen Stewarttal, Pharrell Williamsszel, Rami Malekkel és Michael Keatonnel is. A közös partit immáron 11. alkalommal rendezték meg.

A késő esti MPTF’s Annual ‘Night Before’ Party-ra szinte lehetetlenség volt bejutni. A Woodland Hills-i rendezvényt azon a környéken tartják, ahol az A-listás filmsztárok krémje lakik. Ezt a környéket állítólag olyan szinten őrzik, mintha a Fehér Házról lenne szó. Az idei szponzorok közé tartozik a Delta Air Lines, a Ford Motor Company, a L'Oréal USA, a Target, a Hollywood Reporter, a Yahoo és a YouTube.

Wolfgang Puck már 25 éve eteti az Oscar-gála sztárjait
Fotó: AFP

Vasárnap az Oscar-gála után következik majd az egyik legnagyobb muri, a The Governors Ball a Ray Dolby Ballroomban. A kormányzó bálján szokás szerint a világhírű sztárséf, Wolgang Puck szolgáltatja majd az ételt a közel 2 ezer vendégnek.

A séf Japánból rendelt több mint 300 kiló extra minőségű wagyu marhahúst, továbbá 7500 darab rákot, 250 darab homárt, 16 kiló szarvasgombát, 15 kiló kaviárt és 1500 üveg pezsgőt is felszolgálnak.

Beverly Hills mozi Oscar-gála Lady Gaga film Cadillac los angeles
Kapcsolódó cikkek