Közélet

Bíróság elé állították a zsebre bírságoló rendőrt

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség három rendbeli az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa elé állította a volt rendőr főtörzsőrmestert.

A megalapozott gyanú lényege szerint a körzeti megbízott rendőr 2019. március 20-án a reggeli órákban a 2-es számú főúton Rétság térségében

három külföldi állampolgár kamionvezetőtől sebességtúllépést állítva bírságként készpénz fizetését kérte, a kapott, összesen 100 Eurót és 80 zlotyt a saját részére eltette.

fotó: AFP

Az ügyben a volt rendőr főtörzsőrmestert a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség 2019. április 3. napján a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa elé állította, és

három rendbeli az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt börtönfokozatú szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyészség az ítéletben kiszabott 3 évi és 6 hónapi börtönfokozatú szabadságvesztést, 4 évi közügyektől eltiltást, valamint 50 napi tétel, napi tételenként 1 000 forint pénzbüntetést tudomásul vette.

bírság Központi Nyomozó Főügyészség korrupció
Kapcsolódó cikkek